Виготовлено обладнання для Середньодніпровської ГЕС

"Турбоатом" здійснив відвантаження виготовленого обладнання для Середньодніпровської ГЕС.

Для Середньодніпровської станції ПАТ "Турбоатом" виготовило та відвантажило маслоприймач і деталі гідротурбіни (станційний № 5). Раніше на станцію було відвантажено вал. Нагадаємо, що 22 листопада 2017 року ПАТ "Турбоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" уклали контракт на реконструкцію двох гідроагрегатів (поворотно-лопатеві турбіни та генератори) для Середньодніпровської ГЕС. Реалізація контракту запланована до вересня 2021 року. Це дозволить підвищити потужність гідроелектростанцій Укргідроенерго, збільшити обсяг виробництва електричної енергії, подовжити термін експлуатації обладнання ГЕС компанії, зміцнить надійність роботи енергосистеми країни в цілому.

Середньодніпровська ГЕС (до 2016 р. Дніпродзержинська) — є 4-тим ступенем середньої частини каскаду гідроелектростанцій на р. Дніпро. Утворює Кам'янське водосховище. Розташована у м. Кам'янське.

На Середньодніпровській ГЕС встановлено 8 вертикальних гідроагрегатів сумарною встановленою потужністю 352 МВт. Одинична потужність гідроагрегатів Середньодніпровської ГЕС - 44 МВт. Турбіни - поворотно-лопаткового типу, потужністю 45,7 МВт, виробництва ПАТ "Турбоатом".

Назад