На ПАТ "Турбоатом" відбулося приймання обладнання для Вірменської АЕС

Наприкінці січня 2018 року представники Вірменської АЕС здійснили приймання обладнання для модернізації турбін К-220-44.

В цілому замовнику було здано: проміжну збірку одного з двох циліндрів низького тиску, механічну обробку вузлів модернізації, запасні частини вузлів системи регулювання. Наразі обладнання передано до складально-випробувального цеху № 73 для підготовки до відправки.

В ході інспекції здійснювався контроль геометричних розмірів обладнання на відповідність кресленням і всієї необхідної документації. Сторони підписали протокол про відповідність всіх контрольованих параметрів вимогам контракту. Варто відзначити, що відправлення ЦНТ-2 було заплановано у березні поточного року, але спеціалісти ПАТ "Турбоатом" виготовили обладнання з випередженням графіку.

Також у квітні планується відправлення на станцію циліндру низького тиску № 1 та циліндру високого тиску. Таким чином, до травня 2018 року підприємство повністю поставить на Вірменську АЕС все необхідне обладнання для першої з двох турбін, що модернізуються.

Контракт з Мецаморською (Вірменською) АЕС було укладено підприємством у березні 2017 року. Згідно з ним ПАТ "Турбоатом" здійснює модернізацію двох турбін К-220-44 номінальною потужністю 220 МВт на енергоблоці № 2 атомної станції. Дана модернізація спрямована на приріст потужності, збільшення міжремонтного періоду і терміну служби турбін.

Вірменська АЕС - атомна електростанція, побудована за часів СРСР на території Вірменської РСР поблизу міста Мецамор. Складається з двох енергоблоків з реакторами типу ВВЕР-440. Встановлена ​​теплова потужність одного блоку становить 1375 МВт, електрична потужність - 440 МВт. ПАТ "Турбоатом" приймало безпосередню участь у розвитку атомної енергетики Вірменії. Так, у період з 1974 по 1979 р.р. для Вірменської АЕС харківське підприємство поставило 4 турбіни потужністю 220 МВт.

Назад