"Турбоатом" зібрав Почесних громадян

На початку березня 2018 року ПАТ "Турбоатом" з ознайомчим візитом відвідали Почесні громадяни Харкова та Харківської області.

Серед гостей, які прибули на "Турбоатом", були видатні люди міста Харкова та Харківської області, які своєю діяльністю прославляють цей регіон. Колишній голова правління ПАТ "РЕАЛ БАНК" Юрій Шрамко, колишній мер м. Харкова Михайло Пилипчук, Народна артистка України Світлана Коливанова-Попеску, перший та багаторічний ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка, генеральний директор "Харківської бісквітної фабрики" Алла Коваленко, Параолімпійський чемпіон Максим Веракса та багато інших харків’ян мали можливість ознайомитися з виробничими потужностями лідера енергомашинобудування України.

Гості відвідали основні цехи підприємства: паро-турбінний (№ 53), ознайомилися з особливостями виробництва гідротурбін у цеху № 83; побували також у лопаточному цеху (№ 55) та складально-випробувальному (№ 73). Генеральний директор ПАТ "Турбоатом" Віктор Суботін особисто розповів про напрям і задачі, що стоять перед заводом на сьогоднішній день. Почесні громадяни високо оцінили потенціал та технічний рівень "Турбоатома", проявляли інтерес до продукції, спілкувалися з робітниками підприємства. Наприкінці візиту вони одноголосно підтвердили можливість заводу виробляти якісну і конкурентоспроможну про-дукцію.

За словами Світлани Коливанової-Попеску, "Турбоатом" вражає своїми масштабами та потужністю. "Коли потрапляєш сюди, дуже важко повірити у те, що бачиш, - каже вона. – Це неймовірно. Я дуже горда тим, що така продукція виробляється на харківському заводі. Й не в останню чергу, на мою думку, це завдяки роботі генерального директора".

У свою чергу, Михайло Пилипчук висказав думку, що ця зустріч наповнить всіх присутніх приємними спогадами від відвідування підприємства. "Колектив "Турбоатома" за роки незалежності досяг неймовірних вершин, - впевнений колишній мер м. Харків. – Завод є беззаперечним флагманом енергетичного машинобудування України та відомий по всьому світу". Михайло Пилипчук також додав, що серед Почесних громадян міста та області присутні керівники промислових підприємств, науково-дослідних інститутів, багато представників культури та спорту – всі вони розуміють цінність таких підприємств, як "Турбоатом". "Мені особливо приємно бути в колективі турбінного заводу, оскільки в 1970-80-і роки я часто бував на заводі з робочими візитами. І в моєму серці та пам’яті назавжди залишились прекрасні трудівники, з якими, зокрема, ми будували станцію метро "Московський проспект", - наостанок сказав він.

Почесний громадянин Харківської області Владислав Мисніченко відзначив, що колектив "Турбоатома" є одним з передових не тільки у Харківській області, а й в Україні. "Я маю сказати, що "Турбоатом" завжди визначав рівень роботи промисловості Харкова та області, - сказав він. - Завод завжди відвідували видатні діячі держави, науки, освіти тощо". Наостанок, Владислав Мисніченко відмітив, що навіть у важкі часи для економіки України, "Турбоатом" завжди працював та допомагав будувати нову країну.

Назад