Суд задовольнив позов "Турбоатома" до Інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади (м. Дніпро)

28 лютого 2018 року Господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позов ПАТ "Турбоатом" до Державного підприємства "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади".

Суд ухвалив рішення задовольнити позовну заяву "Турбоатома" до інституту про захист ділової репутації шляхом спростування поширеної недостовірної інформації та стягнення моральної шкоди в розмірі 1,00 грн.

04 жовтня 2016 року директор трубного інституту Радомир Король на ініційованій ним конференції, висвітленій в мережі Інтернет на сайті Інтерфакс-Україна в статті, зазначив неправдиві факти, щодо здійснення "Турбоатомом" закупівлі зварних труб для виготовлення обладнання конденсаторів турбін атомних станцій ДП "НАЕК "Енергоатом" у іноземного виробника.

Суд визнав, що розповсюджена Радомиром Королем інформація про "Турбоатом", яке довело, що дотримується фінансової дисципліни під час провадження господарської діяльності, не відповідає дійсності, є недостовірною та принижує ділову репутацію підприємства. Проведена експертна оцінка можливостей українського виробника підтвердила неможливість виробництва труб з необхідними технічними характеристиками в необхідних об’ємах та у встановлені строки (встановлені тендерами замовника).

судовим рішенням інститут зобов’язано спростувати недостовірну інформацію не пізніше наступного місяця з дня набрання рішенням суду законної сили в такий самий спосіб, в який вона була розповсюджена, а також сплатити 1,00 грн. в якості компенсації моральної шкоди.

Назад