Конденсатори для Южно-Української АЕС готові до відвантаження

В цехах підприємства закінчуються заходи для відправлення обладнання для Южно-Української АЕС (Україна).

На початку квітня ПАТ "Турбоатом" відвантажить два конденсатори КП-1650 для потреб атомної станції; підготовка до відвантаження наразі триває в цехах підприємства. Обладнання вже повністю виготовлене та прийняте замовником.

Конденсатори турбін живільних насосів є складовою частиною турбоустановки потужністю 1000 МВт. Їх нова конструкція, що є розробкою спеціалістів ПАТ "Турбоатома", забезпечує турбоустановці комплексне підвищення надійності та економічності.

Запропонована "Турбоатомом" конструкція конденсаторів є продовженням роботи підприємства у напрямку заміни основних конденсаторів турбін та виключення з контурів матеріалів, що містять мідь. Це дозволяє забезпечити більш надійну та безпечну роботу обладнання турбоустановки та, зрештою, покращення показників роботи АЕС.

Нова конструкція вище зазначених конденсаторів має багато переваг. Однією з них є повна готовність обладнання до установлення. Конденсатори поставляються на станцію уже повністю виготовленими, тому його достатньо лише влаштувати на фундамент, і обладнання готове до роботи. Таким чином, конденсатори не потребують процесу збирання та зварювання на електростанції. Крім цього, нова конструкція забезпечує високу вакуумну та водяну щільність.

Назад