На ПАТ "Турбоатом" відбулися загальні збори акціонерів

Більшістю голосів було прийнято рішення про зміну найменування підприємства на Акціонерне товариство "Турбоатом".

Порядок денний складався з 15 питань.

Загальна кількість акціонерів, включених до переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах акціонерів, склало 7333 акціонерів. Для участі в зборах зареєструвався 41 акціонер та їх представник, власники 91,75% від загальної кількості голосуючих акцій. Державний пакет акцій, (75,22% статутного фонду) був представлений Фондом державного майна України (ФДМУ).

Згідно ст. 41 Закону України "Про акціонерні товариства" кворум для проведення Загальних зборів акціонерів ПАТ "Турбоатом" був досягнутий, Загальні збори акціонерів ПАТ "Турбоатом" є правомочними.

До президії Загальних зборів було обрано генерального директора ПАТ "Турбоатом" Віктора Суботіна та представника ФДМУ Дмитра Попова. Головою зборів акціонери обрали генерального директора ПАТ "Турбоатом" Віктора Суботіна.

Акціонери "Турбоатома" затвердили Звіт Дирекції про результати фінансово-господарської діяльності підприємства за 2017 р. За таке рішення проголосувала більшість. Про основні показники фінансово-господарської діяльності підприємства в 2017 р. доповів генеральний директор підприємства. Так, він відзначив, що підприємство не залучає банківські кредити, не має заборгованості з виплати зарплат, перерахування податків тощо. На виплату дивідендів у 2017 році було направлено 75 % від прибутку, що склало 532 815 тис. грн. "Це один з найбільших показників серед підприємств України", - додав Віктор Суботін. Середня зарплата в 2017 році склала 8273 грн., в цілому по підприємству, збільшившись за рік на 30 %.

Для збереження лідируючого положення на світовому ринку енергомашинобудування "Турбоатом" проводить технічне переозброєння виробничих потужностей, впроваджуючи інноваційні технічні процеси. За 10 останніх років підприємство вклало у технічне переозброєння більше 70 млн. дол. США. Зокрема, у 2017 році модернізовано більше 60 одиниць обладнання.

Затверджено звіт Ревізійної комісії про роботу, річні звіти і баланс Товариства за 2017 р.

На зборах були внесені зміни до Статуту ПАТ "Турбоатом" шляхом затвердження нової редакції, в зв'язку з приведенням діяльності товариства у відповідність до вимог Закону України "Про акціонерні товариства" - буде підписано в новій редакції Статут Акціонерного товариства "Турбоатом".

Акціонери прийняли рішення про суму розподілу прибутку, отриманого в 2017 р., на виплату дивідендів.

Наприкінці зборів Віктор Суботін запевнив, що "Турбоатом" продовжить свою стабільну роботу з нарощування обсягів виробництва: "У нас для цього є всі можливості".

Назад