Турбоатом і Toshiba Energy Systems за сприяння Енергоатома підписали меморандум про співробітництво

АТ "Турбоатом" та японська "Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation" за сприяння НАЕК "Енергоатом" підписали 4 липня Меморандум про взаємне співробітництво у сфері атомної енергетики.

Документ було підписано у центральному офісі "Енергоатома" генеральним директором "Турбоатома" Віктором Суботіним і директором, віце-президентом "Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation" паном Горо Янасе у присутності президента "Енергоатома" Юрія Недашковського. У підписанні Меморандуму взяли участь представники Посольства Японії в Україні.

Компанії домовилися про початок взаємовигідної співпраці у напрямку впровадження проектів з модернізації турбінного обладнання машинних залів АЕС. У Меморандумі відзначено, що співробітництво "Турбоатома" і "Toshiba" базуватиметься на високому потенціалі і багаторічному досвіді обох компаній у розробці та реалізації нових інженерно-технічних рішень в ядерно-енергетичній галузі.

Відкриваючи церемонію підписання Меморандуму, президент "Енергоатома" Юрій Недашковський висловив задоволення з приводу поглиблення кооперації провідного українського підприємства з одним зі світових лідерів в галузі енергетичного машинобудування. "Енергоатом" вітає і підтримує початок співпраці між "Турбоатомом" і "Toshiba". Наша Компанія реалізує масштабні програми з підвищення безпеки, надійності та ефективності енергоблоків українських АЕС, і "Турбоатом" є одним з основних партнерів "Енергоатома" за цими проектами. Впевнений, що співпраця наших партнерів – компаній "Турбоатом" і "Toshiba" сприятиме розвитку енергетичного машинобудування в Україні, а відтак підвищить ефективність модернізації обладнання вітчизняних АЕС", ‒ сказав Юрій Недашковський.

Генеральний директор АТ "Турбоатом" Віктор Суботін зазначив: "Підписання Меморандуму є своєчасним і важливим кроком у встановленні реального ділового співробітництва між українським підприємством та японською корпорацією. Для нас також дуже цінна підтримка з боку президента "Енергоатома" Юрія Недашковського. Сподіваємося, що ми разом з "Toshiba" найближчим часом визначимо першочергові проекти та вже у вересні на X Міжнародному економічному форумі в Харкові зможемо узгодити план спільних дій".

Директор, віце-президент Корпорації "Toshiba" пан Горо Янасе подякував усім учасникам заходу та наголосив, що "підписаний Меморандум ‒ це крок, який дає можливість зробити внесок у підвищення потужності енергетичного обладнання, як для українських АЕС, так і для атомно-енергетичних об'єктів у третіх країнах. Я дуже радий, що "Toshiba" сприятиме наданню більш повних рішень в ядерно-енергетичній галузі разом з "Турбоатомом", оскільки наші компанії є лідерами у виробництві обладнання для АЕС".

 

Назад