Виготовлене обладнання для Вірменської АЕС

У липні 2018 року АТ "Турбоатом" розпочав роботу над обладнанням для модернізації другої турбіни К-220-44 для Вірменської АЕС.

Так наприкінці липня спеціалісти АТ "Турбоатом" здали замовнику ЦНТ-1. В цілому буде здано замовнику та відвантажено у повному обсязі циліндр високого тиску, механічну обробку вузлів модернізації, запасні частини вузлів системи регулювання. Після чого обладнання буде передано на упаковку та відвантаження.

В ході інспекції здійснювався контроль геометричних розмірів обладнання на відповідність кресленням і всієї необхідної документації. Сторони підписали протокол про відповідність всіх контрольованих параметрів вимогам контракту.

Варто відзначити, що на Вірменську АЕС вже відвантажено два циліндри низького тиску та все необхідне обладнання для першої з двох турбін, що модернізуються.

Роботи над ЦНТ-2 за планом розпочнуться в серпні. Це дозволить завершити виробництво вже у поточному місяці з випередженням графіку.

Контракт з Мецаморською (Вірменською) АЕС було укладено підприємством у березні 2017 року. Згідно з ним АТ "Турбоатом" здійснює модернізацію двох турбін К-220-44 номінальною потужністю 220 МВт на енергоблоці № 2 атомної станції. Дана модернізація спрямована на приріст потужності, збільшення міжремонтного періоду і терміну служби турбін.

Вірменська АЕС складається з двох енергоблоків з реакторами типу ВВЕР-440. Встановлена ​​теплова потужність одного блоку становить 1375 МВт, електрична потужність - 440 МВт. АТ "Турбоатом" приймало безпосередню участь у розвитку атомної енергетики Вірменії. Так, у період з 1974 по 1979 р.р. для Вірменської АЕС харківське підприємство поставило 4 турбіни потужністю 220 МВт.

Назад