Виготовлено обладнання для Дністровської ГАЕС

В цехах підприємства продовжуються роботи з відвантаження обладнання для Дністровської ГАЕС.

АТ "Турбоатом"  відвантажило негабаритні деталі, а саме дві частини кришки турбіни. В цехах заводу відбуваються заходи з підготовки обладнання до відвантаження. Раніше завод уже відвантажив частини нижнього кільця, опору підп’ятника та щит кільцевого затвору, а також габаритні деталі.

Нагадаємо, що у травні 2018 року спеціалісти АТ "Турбоатом" виготовили, здали замовнику та відвантажили обладнання гідротурбіни для четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС згідно з умовами договору.

Під час першого етапу, "Турбоатом" відвантажив невеликі за розміром деталі обладнання, серед яких були лопатки направляючого апарата. Для цього знадобилось 20 автомобілів.

Як повідомлялося раніше, на Дністровській ГАЕС встановлено оборотні радіально-осьові гідромашини ОРО170-В-730 виробництва ПАТ "Турбоатом". Завод вже виготовив і поставив повний комплект обладнання трьох турбін. Максимальна потужність агрегатів у турбінному режимі складає 390 МВт, у насосному – 420 МВт.

Будівництво останнього на даний момент агрегату завершилося в грудні 2015 року, а в червні 2016 року було здійснено пуск першої черги будівництва Дністровської ГАЕС у складі трьох агрегатів. Четвертий гідроагрегат знаходиться на стадії виготовлення. Пуск турбіни заплановано на 2019 рік.

Назад