АТ "Турбоатом" підбив підсумки виконання колективного договору за перше півріччя 2018 року

На АТ "Турбоатом" підведено підсумки щодо виконання колективного договору за 6 місяців 2018 року. У засіданні адміністрації та профспілкового комітету взяли участь керівники та профактив цехів та підрозділів заводу.

Протягом звітного періоду на підприємстві виконувалися договірні зобов'язання, укладалися контракти, здійснювалися виплати до бюджетів всіх рівнів. В цілому, виробничий план та заходи за колективним договором виконані. З початку року виконаний великий об’єм роботи з виготовлення продукції для Запорізької, Южно-Української АЕС (Україна), АЕС "Пакш" (Угорщина), Вірменьскої АЕС (Вірменія), ГЕС "Ларджі" (Індія), Дністровської ГАЕС № 4, Київської ГЕС, Канівської ГЕС (всі - Україна) тощо.

З метою своєчасного та якісного виконання виробничого плану, підвищення циклів виробництва та покращення умов праці виконувалось виконання Інвестиційної програми технічного переозброєння АТ "Турбоатом".

Високих результатів вдалося досягти завдяки успішній господарсько-економічній діяльності, технічному переозброєнню підприємства, розвитку соціальної сфери.

Також дирекцією здійснювалося підвищення рівня зарплати всіх категорій персоналу. З 1 січня 2018 року заробітна плата збільшена не менше, ніж на 15%. Рівень мінімальної зарплати встановлений у розмірі 3770 грн.

За результатами роботи підприємства до Дня заснування підприємства були підведені підсумки роботи структурних підрозділів. Переможцям були вручені Дипломи та Вимпели з виплатою грошових премій.

Щорічно на підприємстві навчається 150-170 робітників по різних професіях. Особлива увага приділяється підготовці робітників, задіяних у виготовленні сертифікованої продукції: токарів, фрезерувальників, електрозварників, дефектоскопістів, термістів, контролерів ВТК. За 6 місяців 2018 року було підготовлено 106 осіб, у тому числі верстатників – 19 чол., підвищили кваліфікацію – 226 чол. Також за 1-е півріччя поточного року в АТ "Турбоатом" пройшли виробничу практику студенти та учні навчальних закладів міста у кількості 178 чол.

У звітному періоді проводились заходи, спрямовані на попередження нещасних випадків та профзахворювань у процесі праці.

Систематично відбувались попередні та періодичні медогляди робітників підприємства, особлива увага приділялась робітникам, які працюють у шкідливих умовах праці. Такі робітники забезпечувалися молоком і фруктовими соками. Робітники, робота яких пов’язана із засміченням, забезпечувались милом, спецодягом, рукавицями та засобами індивідуального захисту.

Тривають ремонтні роботи покрівель виробничих та службових корпусів підприємства. Проводиться експертне обстеження електромостових вантажопідіймальних кранів. Також проводяться навчання і перевірка знань з питань охорони праці у працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки. Серед іншого, було виготовлено та встановлено огородження струмоведучих частин від трансформаторів високої напруги до електричних соляних ванн у цеху 64 та виконано заходи щодо облаштування звуковою та світовою сигналізацією викатні поди термічних печей в цеху 53.

Серед виконаних завдань: заміна вікон по ряду 200 у вісях 35-43 західної сторони головного корпусу в цеху 56, ремонт буфету в цеху 60.

З 11 червня 2018 року був відкритий сезон відпочинку на спортивно-оздоровчій базі "Блакитна затока". До цього на базі був виконаний ремонт приміщень, приведені до порядку всі номери у відповідності із санітарними нормами, виконаний благоустрій пляжу та території бази.

Працівники підприємства, виконання виробничих завдань яких пов’язано з їхнім перебуванням за межами підприємства, забезпечуються проїзними квитками для проїзду в метро.

Робітники підприємства регулярно приймали участь в проведенні концертів художньої самодіяльності та спортивних заходах, зокрема, у міському турнірі "Битва корпорацій".

Назад