"Турбоатом" відсвяткував день машинобудівника

На АТ "Турбоатом" відбулися святкові заходи, присвячені Дню машинобудівника України.

Святковий вечір відкрили генеральний директор АТ "Турбоатом" Віктор Суботін та в. о. голови профспілкового комітету Микола Турчин. Як зазначив Віктор Суботін, колектив турбобудівників зустрічає своє професійне свято на тлі успішної роботи підприємства. "З радістю хочу повідомити вам, що ми маємо хороші результати за поточний рік. Ми маємо портфель замовлень на 2 роки вперед. Серед цих замовлень є тендери, що ми виграли у жорсткій конкурентній боротьбі зі світовими виробниками. Таким чином, можна сказати, що ми впевнено дивимось у завтрашній день та робимо усе необхідне, щоб і соціальну складову тримати на належному рівні. Протягом вересня ми підняли зарплату на 10%, а протягом 4-ого кварталу ми піднімемо її ще на 10%. І ми будемо піднімати її і надалі", - повідомив Віктор Суботін. Генеральний директор з величезною повагою привітав трудовий колектив зі святом та побажав миру, добра і благополуччя заводчанам та їх сім’ям.

Нагороди від адміністрації Немишлянського району турбобудівникам вручила її голова Тетяна Топчій. У своєму привітальному слові вона привітала всіх робітників з прийдешнім професійним святом та висловила своє захоплення підприємством та його співробітниками. "Надзвичайно приємно усвідомлювати, - сказала Тетяна Топчій. – що сьогодні "Турбоатом" є всесвітньо відомим, сучасним, науково-виробничим комплексом із дослідження, розробки та виробництва турбін. Він славиться не тільки обсягом та якістю своєї продукції, але й сильною командою кваліфікованих спеціалістів, які високим результатом своєї роботи сьогодні прославляють наш район та рідне місто далеко за межами України".

Подяки та Грамоти від Харківської обласної державної адміністрації вручив начальник Управління розвитку промисловості Володимир Міщенко. "Машинобудування Харківської області безумовно - ключова галузь промисловості, бо саме його розвиненість є визначним та основним показником науково-технічного потенціалу країни та рівня розвитку економіки держави. А "Турбоатом" - важлива складова цього показника, бо є одним з крупних роботодавців та забезпечує одну з найбільших зарплат серед машинобудівних підприємств країни разом з високими соціальними стандартами", - сказав він у своїй промові.

З нагоди свята 46 передових робітники та провідних фахівця "Турбоатому" були нагороджені Почесними грамотами та Подяками Фонду державного майна України, Харківської обласної державної адміністрації та облради, Харківської міськради та Адміністрації Немишлянського району м. Харків, а також Профспілки працівників машинобудування та металообробки України.

Заводські нагороди турбобудівників вручили Віктор Суботін та Микола Турчин. За вагомий особистий внесок працівників підприємства в розвиток вітчизняного машинобудування та визначні трудові досягнення, звання "Почесний Турбобудівник" присвоєно 21 працівникові заводу, звання "Ветеран Турбоатому" удостоїлися 16 осіб, знаком "За заслуги" відзначені 2 турбобудівники. Ще 294 працівники були відзначені почесною грамотою заводу або оголошено подяку. Також, за традицією, до Дня машинобудівника у вересні 2018 року на АТ "Турбоатом" підбито підсумки оглядів-конкурсів на "Кращий виробничий колектив", "Кращий колектив відділу, управління, СКБ", "Кращий за професією". Отже, перше місце посів та став одним з кращих виробничих колективів лопатковий цех № 55. Кращі колективи та працівники "Турбоатома" були нагороджені дипломами та перехідними вимпелами. Всі переможці конкурсів занесені на дошку пошани і премійовані. У конкурсі "Кращий за професією" переможцями стали 20 заводчан.

Вечір традиційно продовжив святковий концерт за участю заводської студії творчості "Усі свої", тематикою якого став відпочинок на спортивно-оздоровчій базі "Блакитна затока". Артисти співали, танцювали, жартували, читали вірші.

Назад