АТ "Турбоатом" відвідала делегація ПрАТ "Укргідроенерго" та партнерів

Керівники та фахівці енергогенеруючої компанії, а також представники Консорціуму "НВО "Укргідроенергобуд", ПрАТ "Дніпро-Спецгідромонтаж", ПрАТ "Укргідропроект" та ДП "Завод "Електроважмаш" разом зібралися на "Турбоатомі" для обговорення питань стосовно розвитку гідроенергетики України.

Серед інших важливих гостей "Турбоатом" відвідали генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота та його заступник зі стратегії та інвестицій Володимир Руденко.

Генеральний директор АТ "Турбоатом" Віктор Суботін ознайомив учасників заходу з виробничими можливостями підприємства. Делегатам було продемонстровано повний цикл виробництва обладнання для гідравлічних електростанцій, а також готове обладнання, що вже виготовлене для ПрАТ "Укргідроенерго". Гості підприємства відвідали всі основні виробничі цехи та конструкторські відділи на всіх виробничих майданчиках заводу.

Ознайомлення з підприємством розпочалося з ливарного цеху 50, де гостям було продемонстровано відлив лопатки направляючого апарату для Канівської ГЕС. Після цього делегація відвідала гідротурбінний (83), паротурбінний (53) цехи, цех механообробного та зварювального виробництва (72) і складально-випробувальний цех (73).

По завершенню ознайомлення з виробництвом, делегати провели спільну нараду, присвячену питанням виконання контрактів, дотримання календарних графіків виготовлення та поставки обладнання, програми виконання робіт тощо.

На початку наради Віктор Суботін подякував Ігорю Сироті за ініціативу проведення робочої двосторонньої зустрічі. "Дуже добре, що ми змогли зібратися, аби обговорити стан поточних справ, намітити перспективу. Сьогодні завод завантажений замовленнями від "Укргідроенерго", чим ми безумовно пишаємося та відповідально працюємо над їх виконанням", - сказав він.

У своєму коментарі генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота відзначив, як багато змінилось на "Турбоатомі" за останні кілька років. "Останнього разу я відвідував "Турбоатом" десь років 5 тому, - розказав він. – Мені приємно усвідомлювати, що ми причетні до розвитку вашого підприємства. Крім того, наша спільна робота дає можливість тисячам українців отримувати роботу. І те, що завод завантажений та працює у повну силу, не може не радувати". Також Ігор Сирота висловив сподівання на подальшу співпрацю та розвиток взаємовигідної спільної роботи. Наприкінці генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" сказав кілька вітальних слів з приводу прийдешнього 85-річного ювілею "Турбоатома". "Це дуже визначна дата, - сказав Ігор Сирота, - і я дуже радію, що ви змогли зберегти колектив, сам завод, забезпечити стільки людей роботою. Тому я хочу побажати подальшого розвитку та процвітання".