"Укргідроенерго" та "Турбоатом" продовжують спільну роботу над будівництвом Дністровської ГАЕС

ПрАТ "Укргідроенерго" здійснює проект будівництва Дністровської гідроакумулюючої електростанції у складі семи гідроагрегатів, розроблений ПрАТ "Укргідропроект", який реалізовують харківські заводи "Турбоатом" та "Електроважмаш".

На сьогодні три гідроагрегати вже введені в експлуатацію, четвертий гідроагрегат АТ "Турбоатом" відвантажило у листопаді поточного року; він має бути введений в експлуатацію на початку 2020 року. Всі роботи з проектування та будівництва виконуються українськими компаніями, серед яких "Турбоатом", "Електроважмаш", "Укргідропроект", а також інші українські підприємства та наукові й проектні інститути.

Згідно інформації, наданої ПрАТ "Укргідроенерго", компанія здійснює заходи щодо пошуку шляхів фінансування подальшого будівництва 5, 6 та 7-го гідроагрегатів для Дністровської ГАЕС.

Офіційний сайт компанії "Укргідроенерго" повідомив, що 8 листопада 2018 р. між "Укргідроенерго" та Китайською національною компанією електроінжинірингу було підписано протокол про співробітництво в реалізації будівництва Дністровської ГАЕС, яким констатується бажання двох компаній здійснювати спільні шляхи щодо реалізації проекту будівництва.

Однією з основних вимог "Укргідроенерго" у здійсненні відбору генерального підрядника є залучення українських компаній до реалізації проекту.

Для довідки: Укргідроенерго за останні 2 роки було укладено контрактів з заводом Турбоатом на суму близько 5,5 млрд гривень. У 2018 році оплата Турбоатому становитиме до 1 млрд грн.

Назад