Олександр Скакун: "Українські енергетичні машини" переходять в управління Кабінету міністрів України

11.10.2021

Про це виконуючий обов’язки голови Харківської обласної адміністрації Олександр Скакун повідомив на своїй сторінці Фейсбук.

"Турбоатом" та "Електроважмаш" не просто об’єднуються в "Українські енергетичні машини". Підприємство-гігант переходить у безпосереднє управління Кабінету міністрів України. Фонд держмайна передасть Уряду контрольний пакет акцій – одразу після завершення процесу об’єднання.

Це дуже важливе рішення. Вирішити низку питань – швидко та якісно - можливо лише за наявності прямого контакту з Кабміном. Адже в його підпорядкуванні також знаходяться основні національні замовники наших промгігантів – Енергоатом та Укргідроенерго.

Протягом останнього року як заступник голови Харківської ОДА, який курував питання промисловості, я робив усе для того, щоб це сталося. І об’єднання. І перехід у підпорядкування Уряду України.

Упевнений, що це – саме той шлях, який дозволить "відвести від краю прірви" "Електроважмаш", який ледь не пішов у історію, як десятки промислових підприємств сучасної України. Вважаю це успіхом Харківської області та своїм особистим успіхом.

Крім того, повідомляю: прийнято рішення, що гігантом керуватиме Віктор Суботін" - написав Олександр Скакун.