Продовжуються роботи над обладнанням для Канівської ГЕС

08.11.2021

У цехах АТ "Укренергомашини" завершуються роботи над обладнанням для гідравлічної турбіни ПЛ 15-ГК-600 (станційний № 19) для Канівської ГЕС.

Наразі у виробництві знаходиться напрямний апарат, по якому гідротурбінний цех 83 завершив модернізацію вузлів, що надійшли зі станції; виготовлені нові лопатки для напрямного апарату. На цей час цех проводить контрольне збирання апарату. Випробування та здача представникам замовника обладнання заплановано на наступний місяць.

Нагадаємо, що підприємство вже відвантажило на станцію робоче колесо, мастилоприймач та інші вузли гідротурбіни.

Раніше на станцію уже було відправлено нове та модернізоване обладнання для шести гідротурбін (ст. №№ 13, 14, 15, 16, 18, 20). По сьомій гідротурбіні (ст. № 19) залишилося відправити напрямний апарат.

Згідно з контрактом, підписаним з ПрАТ "Укргідроенерго" у листопаді 2016 року, підприємство виготовить і поставить 7 гідравлічних турбін ПЛ 15-ГК-600 в повній комплектації для реконструкції двох енергоблоків Канівської ГЕС.

Після реконструкції потужність гідроагрегату зросте з 19,2 МВт до 23 МВт, а також підвищиться надійність і довговічність турбіни.