Олександр Скакун відвідав АТ "Укренергомашини"

14.12.2021

14 грудня 2021 року т. в. о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун відвідав АТ "Укренергомашини".

Генеральний директор АТ "Укренергомашини" Віктор Суботін ознайомив його з виробничими потужностями та перспективами "Укренергомашин". Зокрема, вони відвідали 5-й виробничий майданчик - "Електроважмаш", де Олександр Скакун поспілкувався з працівниками підприємства. Серед основних питань робітників - завантаження виробничих цехів та виплата заробітної плати.

У своїй промові Олександр Скакун висловив сподівання на швидке відновлення колишнього рівня завантаженості виробничих потужностей. "Можу впевнено сказати, що завод "Електроважмаш" врятовано. Ми пройшли з вами великий шлях і зробили цей крок у майбутнє. Об'єднавши два великих підприємства ми отримали потужну компанію, продукція якої буде здатна конкурувати на світових ринках", - сказав очільник ХОДА.

"Ми впевнено заходимо у наступний рік з розумінням для кого виробляти продукцію. Попереду багато роботи, але найважливіший крок уже зроблено - велике підприємство "Українські енергетичні машини" починає нове глобальне життя. Наше завдання сьогодні - завантажити завод за всіма напрямками на 100 %. Ми знаємо, як це робити, розуміємо, з ким треба підписувати контракти, тому завод буде завантажено на повну", - заключив Олександр Скакун.

Своєю чергою Віктор Суботін підтвердив, що наразі проводиться активна робота з пошуку нових замовників та подовження попередніх контрактів. "Ми провели перемовини з замовниками й домовилися про підписання контракту на виробництво тягового обладнання - 1728 двигунів ЕД-118, сума контракту складатиме біля 1,1 млрд грн. Це дозволить нам завантажити виробництво тягової сили на наступний рік. З грудня ми займаємося тим, що комплектуємо сировину й матеріали під ці контракти, щоб почати відвантаження обладнання вже у січні. Крім того, завантажимо генераторне виробництво", – розповів Віктор Суботін.

Щодо виплати зарплати він повідомив, що заборгованість за частину жовтня – це 11 млн грн та заборгованість за листопад буде виплачено, але потрібен деякий час. Віктор Суботін також підкреслив, що за останні три місяці на рішення цього питання було спрямовано 78 млн грн: "Це гроші, які "Українські енергетичні машини" перерахували на підтримку працівників "Електроважмашу" ще до об’єднання двох підприємств".

"Ми впевнено рухаємося вперед до нашої спільної мети - відновити виробництво та створити потужну конкуренцію на світовому ринку енергомашинобудування. Впевнений, це в наших силах. Все буде добре", - підсумував генеральний директор "Укренергомашин".