"Укренергомашини" відсвяткували день народження заводу

27.01.2023

26 січня 2023 року в АТ "Укренергомашини" відбулися святкові заходи, присвячені 89-й річниці з Дня заснування заводу.

Урочисті заходи відбулися за участю високих гостей, зо­крема народних депутатів України Вікторії Кінзбурзької та Євгена Пивоварова, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, міського голови Ігоря Терехова, представників Харківської обласної військової адміністрації, районних адміністрацій, керівників підприємств.

Від імені керівника обласної військової адміністрації підприємство привітав заступник начальника ХОВА Євген Іванов. "Дуже важливо, що в такий складний рік ви працюєте. Звісно побажання зараз тільки одне – щоб наступну ювілейну річницю ми святкували в мирній потужній країні, в Харкові, що бере шлях на відновлення. Низький уклін вам за вашу роботу", - сказав у своєму зверненні він. Євген Іванов вручив Почесні грамоти та подяки Харківської обласної державної адміністрації чотирьом працівникам підприємства.

Слова привітання прозвучали й від голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко. "Підприємство успішно подолало складний шлях оптимізації, після якого настали ще складніші воєнні часи, без вагань стало до лав борців із ворогом. Попри складнощі та війну, ви продовжуєте працювати, проєктувати та виробляти найпотужніше енергетичне обладнання. Ви працюєте як єдиний організм, який є взірцем для всієї держави. Я вітаю вас з річницею, і маю надію, що наступного року ваш ювілей ми будемо святкувати у мирній та потужній Україні. Я бажаю колективу та керівнику міцного здоров’я, не втрачати надії, бо ми довели всьому світу, що українці незламні", - заявила вона. Голова облради вручила Грамоти та Подяки Харківської обласної ради чотирьом працівникам заводу. Ще по два працівники отримали Почесну відзнаку "Слобожанська слава" та цінний подарунок - годинник з логотипом "Голова Харківської обласної ради".

Зі словами привітання до присутніх звернувся міський голова Ігор Терехов. У своєму зверненні він зазначив, що "Українські енергетичні машини" залишаються одним з найпотужніших підприємств з виробництва турбін у всьому світі. "Щороку ми зустрічалися тут з вами, обговорювали плани щодо розвитку міста Харкова, ділилися своїм баченням майбутнього, але зараз у наш спільний дім прийшла війна. Втім, попри все, ми вистояли і продовжуємо працювати. Я щиро пишаюся вашим професіоналізмом і дякую за відданість справі і справжній патріотизм", – зазначив Ігор Терехов. Міський голова вручив Почесні грамоти та Подяки Харківської міської ради чотирьом працівникам заводу.

Своєю чергою народний депутат України Вікторія Кінзбурзька привітала заводчан зі святом та вручила Подяки Народного депутата України п'ятьом працівникам заводу. "Працівники підприємства – міцніше за метал, з якого вони виливають всесвітньо відомі турбіни. Саме завдяки вам нас знають як Незламний Харків. Зі святом вас – Великі люди Великого заводу!", - сказала Вікторія Кінзбурзька.

Віктор Суботін зазначив, що 89 років тому, коли почав роботу "Харківський турбогенераторний завод", відбулась історична подія для регіону та всієї України: "Енергетика держави тримається на наших з вами плечах, і ми розуміємо цю відповідальність. Минулий рік, що виявився надскладним, наша команда та колектив витримали та довели свою професійність. Дякую колективу та їх сім’ям за відповідальність та мужність, адже минулого року нам доводилось працювати у надлюдських умовах", - зазначив Віктор Суботін.

Загалом, з нагоди свята, за вагомий особистий внесок працівників підприємства в розвиток вітчизняного машинобудування та визначні трудові досягнення, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджені 9 працівників, Подякою Прем'єр-міністра України нагороджені 11 працівників, звання "Почесний працівник Українських енергетичних машин" присвоєно 8 працівникам заводу, звання "Ветеран Українських енергетичних машин" удостоїлися 8 осіб, знаком "За заслуги" відзначений 1 турбобудівник. Також 2 співробітники підприємства отримали звання "Слава Українських енергетичних машин". Загалом 100 працівників були відзначені почесною грамотою заводу або оголошено подяку. Всі нагороджені були премійовані дирекцією підприємства.

Вечір традиційно продовжив святковий концерт за участю заводської студії творчості "Усі свої".