На "Укренергомашинах" відбувся конкурс "Молода людина року"

20.04.2023

18 квітня 2023 року на АТ "Укренергомашини" нагородили дипломами переможців та лауреатів конкурсу "Молода людина року Акціонерного товариства "Українські енергетичні машини".

У конкурсі взяли участь 13 працівників підприємства у віці до 35 років. Конкурс проводився за номінаціями "Наукова діяльність" та "Діяльність у галузі виробництва".

Метою цього заходу є виховання активної громадянської позиції та підтримка обдарованої молоді підприємства.

Оцінювання представлених на конкурс заявок здійснювалося експертною радою АТ "Укренергомашини" більшістю голосів.

Нагороди вручили генеральний директор підприємства Віктор Суботін, голова Первинної профспілкової організації Микола Турчин та голова Молодіжної ради підприємства Олександра Мороз.

У номінації "Наукова діяльність" переможцем визнано заступника начальника технологічного відділу Олександра Гуртового - грамотного, висококваліфікованого фахівця, який організовує, контролює та координує роботи з розробки та впровадженню технологічних процесів, оснащенню, засобів механізації, застосуванню новітнього устаткування з метою підвищення продуктивності праці. Був членом журі конкурсу "WORLDSKILLS UKRAINA"та є членом Молодіжної ради підприємства.

У номінації "Діяльність у галузі виробництва" переможцем став токар-карусельник 5 розряду цеху 73 Олександр Усов, який працює на підприємстві 12 років та за час роботи виявив себе грамотним, працьовитим робітником, здатним оперативно і якісно розв'язувати технічні питання, кваліфіковано виконувати поставлені завдання. Високо професійно виконує токарно-карусельні роботи, механічну обробку діафрагм циліндрів низького, середнього та високого тиску, робочих коліс та інших деталей турбінного обладнання, що виготовляє підприємство.

Лауреатами у номінації "Діяльність у галузі виробництва" визнані:

- токар-розточувальник 5 розряду цеху 109 Сергій Михайлов, який працює на підприємстві близько 13 років, пройшов трудовий шлях від учня до токаря – розточувальника 5 розряду дільниці роторно-фрезерувальної обробки великих деталей зварювально-механічного цеху. Наполегливість з якою він прагнув опанувати професію токаря, дала свої результати. На даний час – це кваліфікований працівник, який професійно виконує роботи з механічної обробки деталей під складання турбо та гідрогенераторів для ГЕС, ТЕС, АЕС України та закордоння;

- електровібронаплавлювач 3 розряду цеху 73 Олександр Хомяков, який має суміжну професію розмітника на портативній координатно-вимірювальній машині. Високо професійно виконує завдання з наплавлення окрайків робочих лопаток, вимірювання заготівель та готових виробів, що виготовляє виробництво для багатьох електростанцій України та закордоння;

- токар-карусельник 6 розряду цеху 83 Володимир Жаботинський, який працює на підприємстві з 2009 року. Виконує складні технологічні операції з механічної обробки деталей на унікальному обладнанні. Проводить необхідні токарні роботи з обробки лопатей та корпуса робочого колеса, крупногабаритних деталей напрямного апарата, гідрозатворів, чим вносить великий особистий внесок у виготовленні гідравлічних турбін для електростанцій. З самого початку воєнної агресії росії проти України, знаходився на підприємстві та продовжував працювати на виробництві для забезпечення виготовлення продукції, брав участь в усуненні пошкоджень наслідків обстрілів.

Переможців та лауреатів відзначено грошовими преміями.