Підписано Угоду про співробітництво між Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна та АТ "Укренергомашини"

15.06.2023

14 червня 2023 року в стінах Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулось урочисте підписання Угоди про наукове, науково-технічне та науково-освітнє співробітництво між навчальним закладом та АТ "Укренергомашини".

Подія відбулася в рамках проведення форуму "Освіта, наука, бізнес".

Документ підписали ректор ХНУ ім. В. Н. Каразіна Тетяна Кагановська та генеральний директор АТ "Укренергомашини" Віктор Суботін.

Метою підписання документа є співробітництво в галузі науки та освіти, що ґрунтується на принципах партнерства, взаємовигоди та спільності інтересів, з метою ефективного використання потенціалу сторін для забезпечення їх стабільного розвитку, підвищення якості наукової та промислової продукції.

Угода дозволить підвищити рівень дослідження та інноваційних розробок, якість навчального процесу під час підготовки студентів, аспірантів та докторантів, а також якість кадрового забезпечення навчального процесу, наукових досліджень та інноваційних розробок. Крім цього, підписання документа забезпечить умови ефективного використання наукового та матеріально-технічного потенціалу університету та "Укренергомашин" для розв'язання соціально-економічних проблем.

Відповідно до Угоди, ХНУ ім. В. Н. Каразіна та АТ "Укренергомашини" зобов'язуються шляхом об'єднання своїх потенціалів, можливостей та зусиль сумісно створювати урівноважену систему взаємодії в науково-дослідній, науково-методичній та освітній діяльності.