Працівник АТ "Укренергомашини" визнаний лауреатом конкурсу "Молода людина року"

28.06.2023

Співробітник АТ "Укренергомашини" отримав нагороду міського конкурсу "Молода людина року - 2023".

Переможцями та лауреатами конкурсу стали 33 юнаки та дівчат. Цього року номінації розширили до 11, додавши "Волонтерську діяльність". Традиційно в кожній з десяти номінацій конкурсу були визначені по одному переможцю та по 2 лауреати. Свою нагороду отримав і наш співробітник, який брав участь у конкурсі. Так, Володимир Жаботинський, токар-карусельник 6 розряду гідротурбінного цеху, став лауреатом у номінації "Діяльність у галузі виробництва, підприємництва". На підприємстві він виконує складні технологічні операції з механічної обробки деталей на унікальному обладнанні. Проводить необхідні токарні роботи з обробки лопатей та корпуса робочого колеса, різногабаритних деталей напрямного апарата, гідрозатворів, чим вносить великий особистий внесок у виготовленні гідравлічних турбін для електростанцій. З самого початку воєнної агресії росії проти України, знаходився на підприємстві та продовжував працювати на виробництві для забезпечення виготовлення продукції, брав участь в усуненні пошкоджень наслідків обстрілів.

Церемонію нагородження провів міський голова Ігор Терехов. Він привітав присутніх з перемогою. "Я пишаюся вами, кращі з кращих! І мені дуже приємно нагороджувати вас за видатні досягнення. Адже багатство кожної країни - це, в першу чергу, не золото-валютні резерви, а її люди. Я впевнений, що ми переможемо у війні і будемо разом відновлювати наше місто-герой Харків", - зазначив Ігор Терехов.

Ігор Терехов вручив молодим людям нагороди, дипломи та Подяки міського голови. Також переможці конкурсу були нагороджені грошовими преміями.

Нагадаємо, конкурс "Молода людина року" проходив у одинадцяти номінаціях: "Учні установ загальної середньої освіти", "Учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти", "Студенти установ вищої освіти III рівнів акредитації", "Студенти (курсанти) установ вищої освіти III -IV рівнів акредитації", "Наукова діяльність", "Культура і мистецтво", "Фізична культура і спорт", "Діяльність у галузі виробництва, підприємництва", "Діяльність у невиробничій сфері", "Громадська діяльність", "Волонтерська діяльність". Вік учасників - від 14 до 35 років.
Конкурс "Молода людина року" був заснований у 2001 році. За 20 років існування у ньому взяли участь понад 7 тис. осіб. Мета конкурсу - підтримка обдарованої і талановитої молоді, її досягнень у різних сферах наукового, виробничого, суспільного і культурного життя.