Віктор Суботін спростовує опубліковану в ЗМІ інформацію

15.09.2023

Генеральний директор АТ "Українські енергетичні машини" (раніше АТ "Турбоатом") Віктор Суботін спростовує опубліковану у деяких ЗМІ інформацію про нібито виведення ним коштів із підприємства через "Мегабанк".

14 - 15 вересня, на низці сайтів з’явилася новина, першоджерелом якої був екс-нардеп Олександр Черненко. На своїй сторінці у Facebook Черненко написав зокрема, що "директор державного “Турбоатома” вивів із підприємства через свій “Мегабанк” 1,4 млрд грн.". Також допис Черненка містив фразуМегабанк” був визнаний неплатоспроможним, але проблеми в нього виникли не через повномасштабну війну, а задовго до неї".

Відзначимо, що станом на 15 вересня цей запис на Facebook-сторінці Черненка уже видалений.

За словами Суботіна, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва по справі № 640/12723/22 визнано протиправним та скасовано рішення Правління Національного банку України від 2 червня 2022 року "Про віднесення акціонерного товариства "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних". Це рішення залишено без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду.

"Отже, рішення суду набуло законної чинності та повністю спростовує опубліковану інформацію з цього приводу", - підкреслює Суботін.

Стосовно начебто виведення коштів "Турбоатома" гендиректор наголосив, що всі грошові кошти, які знаходились на рахунках АТ "Українські енергетичні машини” (раніше - “Турбоатом”), і дотепер в повному обсязі обліковуються на відповідних рахунках в АТ "Мегабанк". Суботін категорично спростовує факт виведення коштів.

"Внаслідок незаконних дій щодо здійснення процедури ліквідації АТ "Мегабанк" грошові кошти тимчасово заблоковані, але будь-якого виведення грошових коштів за межі банку не відбувалось. Крім цього, факт незаконного блокування кореспондентського рахунку АТ "Мегабанк" Національним банком України з метою недопущення перерахування коштів з рахунку в АТ "Українські енергетичні машини” на рахунки підприємства в інших банках також є предметом розгляду вищезазначеної судової справи № 640/12723/22", - повідомив Суботін.

Він також наголосив, що екс-нардеп Черненко у 2020 році був визнаний   винним у корупції та отримував умовний вирок. Дії Черненка з розповсюдження неправдивої інформації Суботін пов’язує з бажанням екс-нардепа отримати особисту вигоду.

Віктор Суботін вимагає від ЗМІ спростувати недостовірну інформацію – за його словами, відповідні листи будуть направлені до всіх сайтів, які поширили допис Черненка.

У разі відмови у спростуванні генеральний директор "Укренергомашин" готуватиме позови до суду.