Заява пресслужби

22.04.2024

Акціонерне товариство «Українські енергетичні машини» планує відкрити філії у трьох областях на заході України.

Згідно з рішенням Наглядової ради підприємства, що було прийняте 18 квітня поточного року, АТ «Укренергомашини» планує відкрити відокремлені підрозділи підприємства в Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях.

Це рішення було прийнято, виходячи з міркувань прискорення виробництва електротягового обладнання та логістичних процесів для швидкого доставляння виготовленого підприємством обладнання за експортними контрактами.

Крім того, розташування філій АТ «Укренергомашини» максимально близько до кордону з ЄС дозволить підприємству покращити логістику забезпечення сировиною та матеріалами, оскільки АТ «Укренергомашини» втратило постачальників деталей, чорно - листового металопрокату, кольорових металів за кооперацією в Україні, що, своєю чергою, призвело до необхідності пошуку альтернативних постачальників з-за кордону.

Також, враховуючи складні обставини з енергопостачанням у Харкові внаслідок збільшення ракетних обстрілів міста з боку російської федерації, відкриття філій допоможе мінімізувати ризики простою підприємства під час аварійних відключень електропостачання.

Варто зазначити, що АТ «Укренергомашини» залишається у Харкові та не змінює своєї юридичної адреси.