На АТ "Укренергомашини" відбувся конкурс "Молода людина року"

01.05.2024

Наприкінці квітня 2024 року на АТ "Укренергомашини" нагородили дипломами переможців та лауреатів конкурсу "Молода людина року Акціонерного товариства "Українські енергетичні машини".

У конкурсі взяли участь 15 працівників підприємства у віці до 35 років. Конкурс проводився за номінаціями "Наукова діяльність" та "Діяльність у галузі виробництва".

Метою цього заходу є виховання активної громадянської позиції та підтримка обдарованої молоді підприємства.

Оцінювання представлених на конкурс заявок здійснювалося експертною радою АТ "Укренергомашини" більшістю голосів.

Нагороди вручили генеральний директор підприємства Віктор Суботін, голова Первинної профспілкової організації Микола Турчин та голова Молодіжної ради підприємства Олександра Мороз.

У номінації "Наукова діяльність" переможцем визнано провідного інженера-конструктора відділу розрахунків парових турбін спеціального конструкторського бюро «Турбоатом» Ірину Решитько. Вона виконує теплові розрахунки проточних частин та теплових схем парових турбін для ТЕС та АЕС, розрахунки паророзподілу, профілювання напрямних та робочих лопаток парових турбін. Бере безпосередню участь у розробці спільного з Інститутом проблем машинобудування проекту з модернізації циліндрів низького тиску з титановими лопатками для атомних електростанцій. Займається написанням кандидатської дисертаційної роботи.

У номінації "Діяльність у галузі виробництва" переможцем став слюсар з механоскладальних робіт 6 розряду цеху 83 Руслан Меркулов, який працює на підприємстві 11 років та за час роботи виявив себе дисциплінованим, ініціативним робітником, високо професійно виконує складання, регулювання, випробування вузлів, механізмів, металоконструкцій гідротурбін та гідрозатворів. Один з найкращих слюсарів підприємства зі складання робочих коліс, напрямних апаратів, маслоприймачів, сервомоторів для Канівської, Дніпровської ГЕС, Київської ГАЕС, та багатьох інших.

Лауреатами у номінації "Діяльність у галузі виробництва" визнані:

- слюсар з виводів та обмоток електричних машин 5 розряду цеху 112 Андрій Черкашин, який працює на підприємстві близько 12 років, пройшов трудовий шлях від учня до слюсаря 5 розряду. Наполегливість з якою він прагнув оволодіти професією слюсаря, дала свої результати. На даний час – це кваліфікований працівник, який професійно виконує роботи підвищеної складності з виготовлення стрижнів на гідрогенератори для ДніпроГЕС, Канівської, Київської та Кременчуцької ГЕС;

- фрезерувальник 3 розряду цеху 56 В’ячеслав Корнейко, один з наймолодших працівників підприємства, який професійно виконує складні і точні роботи з виготовлення деталей та енергозапчастин для парових і гідравлічних турбін. Працює на складному верстаті з числовим програмним керуванням, намагається самостійно розробляти програми з виготовлення різних деталей, що виготовляє підприємство для електростанцій України та закордоння;

- начальник комплексної дільниці енергетика, капітального ремонту та технологічного налагоджування електроустаткування і ремонту двигунів цеху 67 Олександр Степанушко, який працює на підприємстві близько 12 років. Висококваліфікований та ініціативний спеціаліст, здібний брати на себе відповідальність у розв'язанні складних питань. Всіляко підтримує роботу підприємства у складних моментах, забезпечує безперебійну роботу та ремонт енергетичного устаткування, чим сприяє своєчасному виконанню договірних зобов’язань з виготовлення та відвантаження продукції.